Posted by : أمير الشفيق Tuesday, November 23, 2010

"Rileks le bang, time muda le nak enjoy"
"Saje nak test bercinta, nak rasa best tak"
"Sayang, abang minta maaf... abang janji abang tak buat lagi"
"Abang, leh saya nak kawan ngan abang tak. Abang nie baik le, alim pulak tu"
"Aku kawan ngan pompuan nie sebab aku nak perbaiki dia"

Alangkah indahnya ketika saat bercinta, semuanya manis-manis belaka. Sehinggakan gula pun jadi masin le ketika saat bercinta nie... Panggilan manja menjadi buah bicara permulaan. "ABANG, AYANG, BABY, DARLING, SAYANG". Alangkah indahnya yee.. 
Aku tak nafikan le memang time remaja nie saat cintan-cintun nie perkara biasa jee, tapi cuba korang fikir baik-baik lee... aku rasa time nie korang baru nak matang jee.. (baru akhil baligh)

Yang paling best aku tengok remaja yang tengah bercinta nie... 
Duit tu tak da masalah le nak kata, kira hari2 boleh top-up, siap untuk 'Yang Tersayang' lagi tu...
Sanggup chatting sampai tengah malam...
Belanja tu jangan tanya lee... silap2 cincin pun sanggup dibelinye... 


Baru2 nie, aku sempat gak join ngan NGO untuk program 'Sayang Remaja' di Pantai Bersih, Pulau Pinang.
Astagfirullahalazim... Korang jangan tanya le pe yang aku nampak, korang boleh fikir sendiri lee...
Lu Pikiaq Leee Sendiri....

Tapi rasa nak share gak le especially kat belia-belia, pe operasi kami malam tu, satu malam gak lee...
Couple nie korang jangan tanya lee, bersepah-sepah...
Yang paling best sekali, budak baru Darjah 2 dah couple... Siap peluk-peluk (ringan2) le katakan... 
Kalau korang tengok body dia, siot... mcm 18 tahun gak lee... 
Dressing kalah korang lee.. siap boleh bagi anugerah le kat dia...
Yang peliknye, ibubapa budak nie tak kisah ke? Timbul persoalan gak le...


Aku tulis nie bukan pe, aku sayang kat anak2 muda sekarang nie..
diorang nie bakal pemimpin, bakal ayah dan ibu, bakal dan bakal peneraju masa depan negara...
bila tengok keadaan nie aku risau gak lee

Buat remaja2 di luar sana, aku juga remaja seperti anda semua...
Ingat, kita ada alam yang lagi satu bakal kita tuju buat selama-lamanya...
Nafsu tu kena jaga elok2...

"Bang, Saya rasa masalah couple nie perlu diatasi dengan adanye hukum hudud"
Betul tu... Tapi di negara kita hukum nie tak dilaksanakan...
bagi aku, yang penting korang laksanakan "AMAR MAKRUF NAHI MUNKAR"
Insyaallah, masalah nie boleh dibendung...

Bukannya korang turut bersubahat sama...
Nie tidak, korang sanggup jadi 'POSMEN'

Masalah zina berpunca dari percintaan le kalau korang nak tahu...
Kenapa? Korang tak setuju ngan pandanganku ke?
Baik, aku akan buktikan...
Berapa ramai gadis2 sanggup menggadaikan 'dara' semata2 untuk bf kesayangan dia?
Berapa ramai muda-mudi yang berdua-duaan di taman, pantai dan kawasan2 gelap
sehinggakan di FACEBOOK pun diberitahu bahawa sudah berpunya...


INGATLAH... Sekarang nie bala semakin hari semakin banyak...
Kalau korang fikir tu kejadiaan semulajadi alam, cuba korang fikir2 sekali lagi... 
Banjir, Tanah Runtuh, Gunung Merapi...

Semuanya berpunca dari kelalaian kita mengingati Allah...
SENTIASALAH MENEGUR RAKAN-RAKAN ANDA YANG TERJEBAK DENGAN...
PERMULAAN ZINA ..

"ANDA BIJAK ZAUHI ZINA"



CaTaTanKu

ChaT BoX

- Copyright © موربي كوتا ميتروڤوليتن -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -